Vad är kemisk peeling? 

Hur fungerar kemisk peeling? 

Vad kan kemisk peeling åstadkomma?

Vilka effekter ger kemisk peeling? 

Vad ska jag tänka på innan behandling?

Vad ska jag tänka på efter behandling?

Pris

En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, exempelvis AHA eller BHA får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller. Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer.

Behandlingen görs vid behov och vid enstaka tillfällen, dock rekommenderas en kur med behandlingar för bästa resultat.

Under en peeling används oftast en borste eller pensel för att applicera den kemiska lösningen på det området som ska behandlas. Den kemiska lösningen verkar i varierande tider beroende på syra och behandling. Den mildare behandlingen kan ge en stickande eller lätt brännande känsla i huden. Starkare peelingar kan däremot ge lite mer obehag. När syran verkat klart avlägsnas den genom att man tillsätter en neutraliserande lösning. Efter det tvättas ansiktet och torkas rent.

Det finns flera olika skäl till att välja att göra en kemisk peeling. 

Efter en behandling blir huden lenare och dess porer drar ihop sig. Även vissa mindre och ytliga rynkor liksom pigmentförändringar kan försvinna i och med behandlingen. Slutresultatet blir att huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende med ett härligt glow.  De vanligaste problemen som behandlas är:


  • Rynkor och fina linjer
  • Solskador
  • Pigmentering
  • Ärr
  • Ojämn hudton
  • Acne och acneärr
  • Fräknar

Det finns kemisk peeling med olika styrka. Från milda till mer aggressiva och starka peelingar. De utförs på samma sätt men med olika ämnen och syror. Det kan ingå en eller flera olika syror i en behandling beroende på ditt problem och vilket resultat som önskas. De vanligaste och milda kemiska peelingarna används för uppfräschning av huden, för att få glans och lyster, reducera linjer och fina rynkor och ger en djuprengöring.

De mildare kemiska peelingarna kan utföras av hudterapeut medans de starkaste peelingarna görs av läkare.

Det syrorna och peelingen egentligen gör är att hjälpa till att avlägsna gamla och skadade hudceller vilket bidrar till ökad cellförnyelse. De bidrar också till att få bort orenheter som sitter på huden eller ner i porerna som kan vara svårt att få bort med en vanlig ansiktstvätt. Effekterna av peelingen blir en smidigare hud med mer lyster, hudens förmåga att behålla fukt förbättras och bidrar till att jämna ut linjer och finare rynkor.

Gemensamt för alla våra kemiska peels så finns det saker du bör undvika perioden innan din behandling.
En månad innan bör du undvika andra starka peels, laserbehandlingar och microneedling.
Två veckor innan din behandling bör du undvika vaxning/hårborttagningslaser i behandlingsområdet, använda peeling/syraprodukter samt produkter med retinol och som du vet gör din hud känslig/torr. 

Efter en kemisk peeling är den nya huden mer känslig och bör skyddas med solkräm om du ska vistas i solen. Efter en mild behandling kan man tillfälligt få lite rodnad och känna torrhet. Vid starkare peelingar kan återhämtningstiden vara längre och med fler bieffekter. Det är bra för dig att veta att det kan variera mycket mellan olika hudtyper och mellan de olika behandlingarna. Kontrollera med din hudterapeut vad du kan förvänta dig av just din behandling.

För att resultatet ska bli så bra som möjligt kan man följa upp med kompletterande hudvårdsprodukter som är anpassade efter just din hudtyp.

Prata med din hudterapeut om vilka resultat du önskar och om vilken behandling som skulle passa dig. Vi hjälper även dig med kompletterande hudvårdsprodukter om det är något du önskar.

Ansikte 

30 min     |     455kr


När du vill ha en extra rengörande och uppfräschande behandling utan portömning. Bra för dig som har acne och orenheter eller om du snabbt vill fräscha upp din hy. Huden aktiveras, blir ren och får fin lyster. Utförs gärna som kur om 6-10 behandlingar.


45 min     |     595kr


Som ovan, men med tillägg av mask för att få en mer vårdande behandling.Ansikte, hals & dekolletage 


300kr extra på ord. pris.