Vad är epilering/diatermi?

Hur går det till? 

Pris 

Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn , mage och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat. Diatermi har under många år visat sig vara en bra och effektiv metod att ta bort alla typer av hår permanent (hårborttaging med IPL och Laser är inte alltid effektiv hårborttagning eftersom den inte fungerar på alla hårtyper, fungerar endast på pigmenterade hår, ipl kan inte heller användas på de som har solat eller har en mörkare hudtyp, då det finns risk att det befintliga pigmentet i huden blir mål för ipl-ljuset och kan därmed förstöras permanent).


Diatermi kan användas på både tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån oberoende av färg eller hudtyp. Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör av och ramlar varierar väldigt mycket beroende på vart det är på kroppen. T.ex. håret på huvudet kan växa upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransars hårstrån slutför cykeln inom bara några veckor! När håret är i sin tillväxtfas (växtfas-anagen fas) är behandlingen mest effektiv.

En specialtillverkad steril engångsnål förs ner i varje hårsäck. Elektrisk ström tillförs, och dödar hårstråt i hårsäcken. Hårborttagningen är alltså permanent.


Innan en epilation påbörjas läggs en individuell behandlingsplan upp för dig, som bör följas noga. Epilationen sker stegvis och flera behandlingar krävs för att få bort allt hår, även på mindre områden. Därför är det viktigt att du följer anvisningarna noggrant, för att inte störa den läkande huden eller få infektioner. 

15 minuter           400kr


30 minuter           580kr


45 minuter           840kr


60 minuter           1100kr


Minimipris            280kr


(Minimipris tillsammans med en annan behandling och du har några enstaka strån)